Antena 3 Externe Ambasadorul român în SUA a discutat cu consilierul lui Joe Biden despre prezența militară americană în România

Ambasadorul român în SUA a discutat cu consilierul lui Joe Biden despre prezența militară americană în România

de Redacția Antena 3    |    05 Aug 2021   •   14:26
Ambasadorul român în SUA a discutat cu consilierul lui Joe Biden despre prezența militară americană în România
Sursa foto: hepta

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a participat miercuri, 4 august 2021, la o convorbire telefonică cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Președintelui SUA, alături de ambasadorii la Washington ai statelor din Formatul București 9.

Informația apare pe pagina de Facebook a ambasadei României în SUA.

În cadrul discuțiilor, Andrei Muraru (foto) a subliniat importanța întăririi securității Flancului Estic, inclusiv a consolidării posturii de descurajare din zona Mării Negre, în raport cu provocările de securitate din regiune.

Ambasadorul român și-a exprimat speranța că procesul de reevaluare a poziției globale a SUA va duce la o prezență militară americană consistentă pe Flancul Estic, inclusiv în România.

Convorbirea consilierului pentru securitate națională, Jake Sullivan, cu ambasadorii statelor din Formatul București 9 (B9), a avut ca scop consultarea aliaților NATO cu privire la politicile și activitățile SUA de interes pentru regiune.

În cadrul convorbirii, Sullivan, i-a informat pe ambasadori despre aspecte privind securitatea energetică, în special Nord Stream 2, și a oferit detalii privind relația SUA cu Federația Rusă.

Formatul București (B9) este o inițiativă lansată de președintele României, Klaus Iohannis, şi de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianței: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

La summit-ul organizat în luna mai a acestui an la București a participat online pentru prima dată un șef de stat american, actualul președinte al SUA, Joe Biden.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close