Antena 3 CNN Externe Angajaţii instituţiilor europene au protestat la Bruxelles

Angajaţii instituţiilor europene au protestat la Bruxelles

Angajaţii instituţiilor europene au protestat la Bruxelles
06 Feb 2013   •   13:08

Mai multe sute de angajaţi ai instituţiilor europene au protestat la Bruxelles. Oamenii s-au strâns în faţa sediului Comisiei Europene pentru a protesta faţă de posibilele reduceri salariale. Manifestaţia a avut loc cu doar două zile înainte de summitul Uniunii Europene, unde urmează să se stabilească bugetul comunitar pentru următorii şapte ani.

"Dorim să arătăm statelor membre că avem nevoie de un buget european, care să îi permită Uniunii Europene să-şi îndeplinească misiunea. Din cauză că unele ţări îşi reduc drastic bugetele, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie funcţională", a spus un protestatar.

Negocierile privind bugetul UE au eşuat din cauza neînţelegerilor dintre liderii statelor bogate şi a ţărilor care se bazează pe fondurile comunitare.  Germania şi Marea Britanie au refuzat să accepte un buget de 971 de miliarde de euro, ceea ce indică o diminuare cu 75 de miliarde de euro.

Cancelarul german Angela Merkel îşi doreşte reduceri suplimentare de 30 de miliarde, în timp ce premierul britanic David Cameron a propus o tăiere de încă 50 de miliarde de euro.

Preşedintele Consiliului European optează pentru reducerea cu 29,5 miliarde de euro a cheltuielilor pentru politica de coeziune, bani destinaţi regiunilor mai sărace din Uniunea Europeană.

Cei mai mari contribuitori la bugetul comunitar sunt Germania, Marea Britanie, Franţa şi Italia. În acelaşi timp, printre principalii beneficiari ai fondurilor europene sunt Polonia, Ungaria şi Spania.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close