Antena 3 CNN Externe Angajaţii unei companii din Grecia i-au sechestrat pe manageri când au aflat că firma e falimentară

Angajaţii unei companii din Grecia i-au sechestrat pe manageri când au aflat că firma e falimentară

Angajaţii unei companii din Grecia i-au sechestrat pe manageri când au aflat că firma e falimentară
Sursa foto: Grecia
10 Apr 2010   •   10:07

Angajaţii unei firme de curierat din Atena au ocupat birourile companiei şi i-au sechestrat pe doi dintre manageri. Nemulţumirea oamenilor a pornit atunci când au aflat că firma va iniţia procedura de faliment şi că vor rămâne pe drumuri.

Firma de curierat şi-a anunţat angajaţii că este falimentară şi, în consecinţă, toţi salariaţii vor fi concediaţi imediat. Furioşi că vor rămâne fără un loc de muncă, oamenii au ocupat birourile companiei şi nu le-au mai permis celor doi directori să părăsească sediul. Salariaţii au promis că nu vor renunţa la protest până când conducerea companiei nu va negocia un set de măsuri adecvate, printre care şi salarii compensatorii.

Poliţia a sosit la faţa locului, dar nu a intervenit. Într-un comunicat ulterior, angajaţii au anunţat că au ajuns la o soluţie de compromis cu patronii companiei.

Din cauza crizei financiare cu care se confruntă Grecia, zeci de fabrici şi companii au fost nevoite să-şi închidă porţile. În ultimii doi ani, peste 120 de mii de greci au rămas şomeri.

Antena 3




×
Subiecte în articol: companie angajati salarii manageri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close