Antena 3 Externe Angela Merkel a cerut Papei Francisc să susţină măsurile de austeritate

Angela Merkel a cerut Papei Francisc să susţină măsurile de austeritate

de G.S.    |    19 Mai 2013   •   10:21
Angela Merkel a cerut Papei Francisc să susţină măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut sâmbătă Papei Francisc să sprijine măsurile de austeritate, în timpul unei audienţe de 45 de minute la Sfântul Scaun, în ceea ce unii observatori consideră a fi răspunsul la discursul Suveranului Pontif din data de 16 mai, când acesta a criticat sistemul financiar global, după cum relatează Reuters şi Rbc, citaţi de Agerpres.
 
Papa a primit-o pe Angela Merkel într-una din bibliotecile Vaticanului, vizita sa având un caracter privat. Suveranul Pontif a făcut excepţie de la regula înrădăcinată la Vatican, potrivit căreia un papă nu se întâlneşte cu şefi de stat şi de guvern dacă până la expirarea mandatelor lor au mai rămas mai puţin de şase luni. Or, alegerile generale din Germania sunt prevăzute să se desfăşoare în luna septembrie a.c.
 
Crizele apar apar atunci când regulile pieţei nu sunt respectate, a declarat presei după audienţă Angela Merkel, adăugând că, deşi în ultimii ani în lupta cu criza în Zona euro s-au înregistrat unele progrese, mai sunt multe lucruri de făcut.
 
Referitor la subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii sale cu Papa Francisc, cancelarul german a menţionat că au fost abordate teme precum globalizarea, Uniunea Europeană şi rolul UE pe plan mondial.
 
'Papa Francisc mi-a spus că avem nevoie de o Europă cinstită şi cuvintele sale mi se par inspirate', a spus Merkel, remarcând că are în comun cu Suveranul Pontif experienţa traiului sub dictatură. Actualul conducător al Bisericii Romano-Catolice a trăit între 1976-1983 în Argentina, când la putere s-a aflat junta militară, iar Angela Merkel a trăit o bună perioadă din viaţă în RDG.
 
Potrivit Deutsche Welle, Angela Merkel a recunoscut 'rolul central' al Bisericii Catolice în menţinerea coeziunii la nivelul societăţii. Politica singură nu este în măsură să realizeze un astfel de lucru, de aceea Biserica şi religia creştină, în general, sunt parteneri importanţi ai politicienilor, a spus ea.
 
Cancelarul german a mai spus că asupra sa a lăsat o impresie profundă modul în care Papa Francisc ajunge la inimile oamenilor prin 'cuvinte simple şi emoţionante'. 'Astăzi, Biserica este cea care trebuie să meargă către oameni', a afirmat şefa executivului de la Berlin.
 
La rândul său, Suveranul Pontif a declarat, conform DW, că, mai presus de toate, lumea are nevoie de o Europă puternică şi cinstită, iar creştinismul este un factor important în formarea rădăcinilor europene.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close