Antena 3 CNN Externe Angela Merkel a exclus o nouă reducere a datoriei Greciei

Angela Merkel a exclus o nouă reducere a datoriei Greciei

Angela Merkel a exclus o nouă reducere a datoriei Greciei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    19 Iul 2013   •   15:25

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat, vineri, că toate ţările europene confruntate cu criza economică au înregistrat progrese, dar a exclus o nouă reducere a datoriei Greciei, notează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Deficitele au scăzut semnificativ, inclusiv în Grecia”, a declarat cancelarul la tradiţionala conferinţă de presă de dinaintea vacanţei de vară.

Merkel a menţionat că ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schuable, a remarcat, în cursul vizitei efectuate în Grecia, progresele acesteia, dar exclude orice nouă reducere a datoriei Greciei.

În opinia cancelarului german, o asemenea acţiune ar genera „incertitudine masivă” în zona euro şi „ar putea să pună în pericol tot ce am realizat în materie de reforme” în ultimul an în Europa.

Angela Merkel s-a referit în mod special şi la Irlanda, „care a reuşit să se recapitalizeze singură”.

Cancelarul german a reafirmat că „Germaniei îi va merge bine numai dacă şi ansamblului Europei îi va fi bine”, subliniind „efortul comun” realizat împreună cu ansamblul ţărilor UE şi mai ales cu zona euro. Totodată ea a reconfirmat angajamentul guvernului de la Berlin faţă de zona euro.

Pe de altă parte, în perspectiva alegerilor legislative, cancelarul german a încercat să facă şi un bilanţ al guvernării şi a estimat că guvernul pe care-l conduce este cel mai bun pe care l-a avut Germania de la reunificare, în anul 1990.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close