Antena 3 CNN Externe Angela Merkel a fost primită la Vatican de către Papa Francisc. Vezi aici ce teme au abordat

Angela Merkel a fost primită la Vatican de către Papa Francisc. Vezi aici ce teme au abordat

Angela Merkel a fost primită la Vatican de către Papa Francisc. Vezi aici ce teme au abordat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Mai 2013   •   16:04
Cancelarul german Angela Merkel a fost primit sâmbătă timp de 45 de minute la Vatican de către Papa Francisc, în cadrul unei vizite-surpriză în peninsulă, relatează AFP, conform Mediafax.
"În cadrul acestei întâlniri cordiale a fost evocată lunga istorie a relaţiilor dintre Sfântul Scaun şi Germania şi au fost abordate teme de interes comun, ca situaţia socială şi politică, economică şi religioasă în Europa şi în lume", a anunţat Vaticanul într-un comunicat.
"A fost abordată în particular apărarea drepturilor omului, persecutarea creştinilor, libertatea religioasă şi colaborarea internaţională în favoarea păcii", se mai arată în comunicat.
Această întâlnire privată s-a desfăşurat în sala bibliotecii palatului apostolic, în prezenţa unui interpret.
Această primă întâlnire a lui Merkel cu succesorul lui Benedict al XVI-lea a permis totodată "un schimb de puncte de vedere asupra Europei ca o comunitate de valori şi asupra responsabilităţii sale în lume, în speranţa unui angajament al tuturor componentelor civile şi religioase în favoarea unei dezvoltări fondate pe demnitatea persoanei şi inspirate de principiile subsidiarităţii şi solidarităţii".
După întâlnirea cu Papa, Merkel a discutat timp de aproximativ zece minute cu "ministrul de Externe" al Sfântului Scaun Dominique Mamberti.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close