Antena 3 CNN Externe Angela Merkel a salutat rolul jucat de regina Beatrix a Olandei în reconcilierea dintre Germania şi Olanda

Angela Merkel a salutat rolul jucat de regina Beatrix a Olandei în reconcilierea dintre Germania şi Olanda

Angela Merkel a salutat rolul jucat de regina Beatrix a Olandei în reconcilierea dintre Germania şi Olanda
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
de S.T.    |    29 Ian 2013   •   11:53

Cancelarul german Angela Merkel a salutat marţi rolul important pe care regina Beatrix a Olandei, care a anunţat luni că abdică în favoarea fiului său mai mare, prinţul Willem-Alexander, l-a jucat în reconcilierea dintre cele două ţări, scrie AFP.
   
"Cancelarul Angela Merkel nutreşte o mare recunoştinţă şi un mare respect faţă de acţiunea reginei Beatrix a Olandei. Contribuţia reginei la recocilierea dintre Germania şi Olanda sunt de salutat în mod special", a declarat un purtător al cancelarului, citat într-un comunicat.
   
"În mare parte, datorită reginei există în prezent relaţii normalizate şi amicale între persoane", a adăugat ea.
   
Regina Beatrix, în vârstă de 75 de ani, a anunţat luni seara, într-un mesaj transmis de televiziunea olandeză, că abdică după 33 de ani de domnie.
   
Willem-Alexander, fiul său cel mare, va deveni la 30 aprilie, la vârsta de 45 de ani, primul rege olandez de la Willem al III-lea, care a domnit până la moarte, în 1890, căruia i-au succedat o regentă şi trei regine.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel regina Germania
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close