Angela Merkel a VORBIT cu Vladimir Putin despre situaţia din Ucraina. Ce i-a PROMIS preşedintele rus

de O.P.    |    03 Mar 2014   •   11:45
Angela Merkel a VORBIT cu Vladimir Putin despre situaţia din Ucraina. Ce i-a PROMIS preşedintele rus
Preşedintele rus şi cancelar german au discutat la telefon pe tema crizei din Crimeea, promisiunea făcută de Putin fiind aceea că este dispus să poarte un dialog.Vladimir Putin a acceptat o propunere a cancelarului Angela Merkel privind crearea unui "grup de contact" pentru a "începe un dialog" în privinţa Ucrainei, a anunţat duminică Guvernul german, după o convorbire telefonică a cancelarului german cu preşedintele rus, relatează AFP.

"Preşedintele Putin a acceptat propunerea cancelarului de a stabili imediat o misiune de anchetă şi un grup de contact, eventual sub conducerea OSCE, pentru începerea unui dialog politic", potrivit unui comunicat al Guvernului german.

În cursul conversaţiei telefonice, care a avut loc duminică seara, cancelarul german i-a "reproşat preşedintelui rus că a încălcat dreptul internaţional prin intervenţia rusă, inacceptabilă, în Crimeea", potrivit acestui comunicat.

Merkel i-a mai reproşat încălcarea Memorandumului de la Budapesta, adoptat în 1994, în care Rusia s-a angajat să respecte independenţa şi suveranitatea Ucrainei în fontierele existente.

Cancelarul german i-a cerut din nou lui Putin să respecte integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit comunicatului.
 

Parteneri
x close