Antena 3 CNN Externe Angela Merkel ar urma să renunţe la Cancelarie în 2017, dacă va câştiga un nou mandat. Un purtător de cuvânt al guvernului neagă informaţia

Angela Merkel ar urma să renunţe la Cancelarie în 2017, dacă va câştiga un nou mandat. Un purtător de cuvânt al guvernului neagă informaţia

Angela Merkel ar urma să renunţe la Cancelarie în 2017, dacă va câştiga un nou mandat. Un purtător de cuvânt al guvernului neagă informaţia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    07 Aug 2013   •   23:11
Update 23.10 - Un purtător de cuvânt al guvernului german neagă că Merkel s-ar retrage în 2017 în cazul obţinerii unui nou mandat
 
Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului german, Georg Streiter, a apreciat ca "lipsite de fundament" informaţiile potrivit cărora cancelarul german Angela Merkel ar intenţiona să se retragă în 2017, în cazul în care ar câştiga un nou mandat, în urma alegerilor din 22 septembrie 2013, informează EFE, potrivit Agerpres.
 
Georg Streiter a amintit un interviu dat de Angela Merkel cotidianului "Bild" în luna aprilie, tot pe fondul unor zvonuri privind retragerea sa, în care cancelarul îşi exprima dorinţa de a obţine un nou mandat şi de a rămâne în fruntea coaliţiei sale de guvernământ pe durata întregii legislaturi viitoare. 
___________________________________

Ştirea iniţială 20.11

Cancelarul german, Angela Merkel, îşi propune să renunţe la funcţie înainte de sfârşitul următoarei legislaturi, dacă va câştiga un nou mandat, în urma alegerilor din 22 septembrie 2013, scrie ediţia digitală a săptămânalului local Stern, potrivit Agerpres.

Astfel, săptămânalul german susţine că Angela Merkel, în vârstă de 59 de ani, examinează posibilitatea de a lăsa puterea în 2017, cu un an înainte de sfârşitul viitoarei legislaturi, fără a preciza însă sursa.
 
Atunci va împlini 25 de ani în funcţii politice la scară federală, în cadrul unei cariere care a început la 18 iunie 1991, când a fost numită ministru pentru femei şi tineret de către cancelarul german Helmut Kohl. În acel moment a preluat prima sa funcţie ministerială, în contextul în care Kohl dorea să includă în cabinetul său noi politicieni, crescuţi pe teritoriul fostei RDG, după doi ani de la prăbuşirea Zidului Berlinului. 
 
Angela Merkel a ajuns la Cancelarie în 2005, după ce l-a învins cu un avantaj minim pe cancelarul Gehard Schroder. Ea a condus guvernul de mare coaliţie format din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social-Democrat (SPD. 
 
În 2009, şi-a atins obiectivul de a fi realeasă şi, în plus, cu o diferenţă suficientă pentru a guverna în coaliţie cu aliaţii săi din Partidul Liber-Democrat (FDP). 
 
Cele mai recente sondaje de opinie realizate în perspectiva alegerilor din septembrie arată o posibilă reeditare a alianţei sale de centru-dreapta, însă cu o majoritate foarte redusă. 
 
În prezent, Angela Merkel este plecată cu soţul său în vacanţă în Tirol şi se estimează că se întoarce la Berlin săptămâna viitoare.


 

×
Subiecte în articol: Angela Merkel cancelarie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close