Antena 3 Externe Angela Merkel are un salariu mai mic decât mii de funcţionari UE. Cât câştigă cancelarul german

Angela Merkel are un salariu mai mic decât mii de funcţionari UE. Cât câştigă cancelarul german

de M.Z.    |    04 Feb 2013   •   14:27
Angela Merkel are un salariu mai mic decât mii de funcţionari UE. Cât câştigă cancelarul german Foto: Agerpres/AP

Peste 4.000 de funcţionari europeni au un salariu mai mare de 16.275 de euro, cât câştigă cancelarul german Angela Merkel, scrie Die Welt am Sonntag, care a efectuat o analiză a situaţiei, în urma unei declaraţii pe această temă a premierului britanic David Cameron, informează Agerpres.

Publicaţia amintită mai scrie că există câteva mii de funcţionari care câştigă mai bine inclusiv decât lideri ai Uniunii, nu pentru că ar avea salarii mai mari, ci din cauză că beneficiază de unele "privilegii" fiscale.

"Serviciul public UE este cel mai bine plătit în Europa. Chiar şi în comparaţie cu funcţionarii germani, funcţionarii UE trăiesc pe un tărâm unde curge lapte şi miere", a declarat Rainer Holznagel, preşedintele Federaţiei contribuabililor germani pentru publicaţie.

El a criticat "privilegiile nenumărate şi, uneori, extinse" pe care aceştia le-au primit, adăugând că "nu doar salariile, ci şi tratamentul fiscal şi reglementările cu privire la pensii generoase trebuie să fie imediat reformate".

Numeroase alte publicaţii germane critică UE şi salariile mari ale funcţionarilor săi, subliniind că Germania contribuie mai mult decât orice alt stat din Uniune la bugetul european. Aproximativ 46.000 de funcţionari publici lucrează pentru UE.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close