Angela Merkel: Creşterea economică şi locurile de muncă bine plătite vor fi prioritare în 2013

de G.S.    |    06 Ian 2013   •   19:49
Angela Merkel: Creşterea economică şi locurile de muncă bine plătite vor fi prioritare în 2013 Foto: Agerpres/AP

Cancelarul german Angela Merkel promite că locurile de muncă şi creşterea economică vor fi prioritare în anul electoral 2013, cu alegeri parlamentare în toamnă, comentarii care indică o îndepărtare a atenţiei de la criza datoriilor din Europa, relatează Bloomberg.
   
"Pentru noi este clar ce înseamnă competenţa economică şi bunăstarea. Locurile de muncă bine plătite vor fi prioritare", a declarat Merkel la o întâlnire cu creştin-democraţii în oraşul port Wilhelmshaven de la Marea Nordului.
   
Discursul este primul dintr-o serie de şapte pe care Merkel le va susţine în landul Saxonia Inferioară, unde vor avea loc alegeri pe 20 ianuarie.
   
Singurele referiri ale creştin-democraţilor la criza europeană a datoriilor sunt cele privind stabilirea unui buget corect şi neparticiparea la eventuale emisiuni de obligaţiuni comune la nivelul zonei euro.
   
Creşterea economiei germane încetineşte, dar sprijinul pentru Merkel ar putea creşte datorită unei redresări a pieţei obligaţiunilor din zona euro, ministrul de Finanţe Wolfgang Schaeuble afirmând sâmbătă că pieţele financiare s-au calmat.

Parteneri
x close