Antena 3 CNN Externe Angela Merkel: Criza datoriilor din Europa nu se va rezolva dintr-o mişcare. Va dura ani de zile

Angela Merkel: Criza datoriilor din Europa nu se va rezolva dintr-o mişcare. Va dura ani de zile

Angela Merkel: Criza datoriilor din Europa nu se va rezolva dintr-o mişcare. Va dura ani de zile
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Dec 2011   •   10:57
Cancelarul german Angela Merkel a vorbit vineri despre reguli mai dure şi acţiuni mai clare pentru a combate criza financiară din Europa. Merkel a adăugat că summit-ul de săptămâna viitoare al UE este foarte important şi va trebui să impună un nou set de reguli pentru economiile europene, conform Huffington Post.

„Criza europeană nu se va rezolva dintr-o mişcare. Este un proces care va dura ani de zile”, a declarat Merkel.

La doar o zi după ce preşedintele francez Nicolas Sarkozy a vorbit despre un "nou tratat" care să "refondeze Europa" pe baza unor propuneri franco-germane, liderii europeni par să aibă mai mult control asupra crizei, la mai bine de doi ani de când a acaparat Grecia.

Noul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi refuza, cu doar câteva ore mai devreme, ca această instituţie să joace rolul de ultim creditor al statelor din zona euro, după modelul Rezervei Federale a Statelor Unite, invocând ca argument respectarea tratatelor în vigoare.

Insistând în tot dicursul său asupra necesităţii consolidării cuplului franco-german, Sarkozy a anunţat că o va primi luni, la Paris, pe Angela Merkel, cu scopul de a "avansa (împreună) unele propuneri franco-germane pentru garantarea viitorului Europei".

"Franţa militează împreună cu Germania pentru un nou tratat european care să refondeze şi să regândească organizarea Europei. Mai multe responsabilităţi asumate în faţa popoarelor de către un adevărat Guvern economic, aceasta este viziunea noastră despre viitorul zonei euro şi viitoarea reformă a tratatelor", a subliniat Nicolas Sarkozy în faţa a aproximativ 5.000 de persoane, la Toulon (sud-est).

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close