Antena 3 CNN Externe Angela Merkel, despre conflictul din Ucraina: Nu pot să creez aşteptări

Angela Merkel, despre conflictul din Ucraina: Nu pot să creez aşteptări

Angela Merkel, despre conflictul din Ucraina: Nu pot să creez aşteptări
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
21 Ian 2015   •   21:32
Cancelarul german, Angela Merkel, a exprimat speranţa că discuţiile de la Berlin, pe tema crizei ucrainene, vor aduce "progrese", având însă o atitudine realistă.
Întrebată despe reuniunea de la Berlin, Angela Merkel a declarat, potrivit AFP. "Sper să se înregistreze progrese. Dar nu sunt sigură, nu pot să creez mari aşteptări".
Miniştrii de Externe din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina s-au reunit miercuri după-amiază, la Berlin, pe tema crizei ucrainene.
"Reuniunea are rolul de a evita o nouă agravare a confruntării militare şi o nouă escaladare politică între Kiev şi Moscova", a declarat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.
Peste 9.000 de militari ruşi se află pe teritoriul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist, a acuzat miercuri preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins acuzaţiile, replicând sec: "Unde sunt dovezile?"
Armata ucraineană a anunţat marţi că a fost atacată direct de militari ruşi care ajută insurgenţii separatişti din sud-estul Ucrainei. Administraţia prooccidentală de la Kiev a anunţat luni că aproximativ 700 de militari ruşi au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Kievul şi NATO au acuzat Rusia de multe ori că a trimis militari pentru susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurări că nu a trimis militari în Ucraina.
Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu cel puţin 4.800 de morţi.
 

×
Parteneri
Românul Adrian Stoica a câştigat America's Got Talent
x close