x close

Angela Merkel pierde Germania. Cancelarul, în cădere liberă în sondaje

de G.S.    |    03 Sep 2016   •   16:12
Angela Merkel pierde Germania. Cancelarul, în cădere liberă în sondaje 416 Foto: Agerpres/AP

Mai puţin de jumătate dintre germani cred că Angela Merkel este liderul potrivit pentru provocările pe care ţara le are înainte, relatează DPA, citând rezultatele unui sondaj dat publicităţii sâmbătă.

Numai 44% dintre cei chestionaţi au spus că ar avea încredere în Angela Merkel pentru un al patrulea mandat, după ce aceasta a petrecut peste un deceniu la putere, indică sondajul realizat de TNS Emnid pentru grupul media Funke.

Merkel, care a avut serios de furcă în ultimii ani cu crizele financiară şi a refugiaţilor, a declarat săptămâna trecută că va decide "atunci când va fi momentul" dacă va candida pentru un nou mandat de cancelar.

În ciuda faptului că a înregistrat o scădere în sondaje, Merkel continuă să fie mai populară decât alţi potenţiali candidaţi.

38% dintre respondenţi au spus că, în opinia lor, ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier, din Partidul social-democrat, ar putea face faţă provocărilor cu care se confruntă Germania.

Horst Seehofer, puternicul premier conservator al landului Bavaria care a avut o relaţie tensionată cu Angela Merkel, este considerat cel mai potrivit cancelar de 28% dintre germani.

Ministrul apărării Ursula von der Leyen, considerată odată o puternică concurentă pentru a-i succeda Angelei Merkel, continuă să fie favorita a 15% dintre germani.

 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Angela Merkel Germania cancelar sondaje populatie mandat
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati