Antena 3 CNN Externe Probleme mari pentru Angela Merkel. Cancelarul german pierde încrederea oamenilor

Probleme mari pentru Angela Merkel. Cancelarul german pierde încrederea oamenilor

Probleme mari pentru Angela Merkel. Cancelarul german pierde încrederea oamenilor
11 Oct 2016   •   12:05

Sprijinul faţă de conservatorii cancelarului german Angela Merkel a ajuns sub 30% pentru prima dată, în timp ce partenerii lor de coaliţie, social-democraţii, au obţinut un uşor progres, cu un an înainte de alegerile la nivel federal din Germania, indică marţi un sondaj INSA, citat de agenţia Reuters.

Potrivit sondajului INSA, publicat de cotidianul Bild, conservatorii dnei Merkel au pierdut 0,5%, ajungând la 29,5%, cel mai scăzut nivel al lor constatat de către institutul de sondare a opiniei publice.

Social-democraţii (SPD) au câştigat un punct procentual, dar sunt sub 22%, iar scorul partidului Alternativa pentru Germania (AfD) a rămas neschimbat la 15%.

Popularitatea Angelei Merkel a scăzut după ce cancelarul a lansat politica porţilor deschise pentru migranţi anul trecut, cu toate că ea a mai recuperat puţin în ultimele câteva luni. Se aşteaptă ca Angela Merkel să se prezinte pentru un nou mandat - al patrulea - la alegerile generale federale din septembrie 2017.

AfD a câştigat teren la alegerile regionale din acest an şi, potrivit sondajelor, mulţi alegători sunt dezamăgiţi de coaliţia de la guvernare ce include formaţiuni de dreapta şi de stânga.

Partenerul preferat de guvernare al SPD este Partidul Verzilor, care a pierdut 0,5%, ajungând la 11%. Partidul Stângii (radical), pe care unii din SPD îl văd ca posibil partener de coaliţie, s-a menţinut la acelaşi nivel, 12%.

''Germania se îndreaptă către cele mai interesante alegeri din istoria sa'', a declarat pentru Bild şeful INSA, Hermann Binkert.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close