Antena 3 CNN Externe Decizie radicală luată de Angela Merkel. „Vrem să reducem drastic numărul refugiaților care vin la noi”

Decizie radicală luată de Angela Merkel. „Vrem să reducem drastic numărul refugiaților care vin la noi”

Decizie radicală luată de Angela Merkel. „Vrem să reducem drastic numărul refugiaților care vin la noi”
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    14 Dec 2015   •   09:14

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică, într-un interviu televizat, că dorește să „reducă drastic” numărul refugiaților primiți în Germania, mesaj ce ar putea semnala un compromis major făcut partenerilor ei din coaliție care o critică pentru politica ușilor deschise față de migranți, transmite agenția Reuters.

Până în prezent, șefa executivului de la Berlin a rezistat presiunilor venite din interiorul coaliției guvernamentale pentru plafonarea numărul migranților, care a trecut oficial săptămâna aceasta pragul de un milion pentru anul în curs, noi presiuni fiind așteptate la congresul formațiunii sale, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), ce se va desfășura luni și marți la Karlsruhe.

„În același timp avem în vedere preocupările oamenilor, care se tem de viitor, și în consecință dorim să reducem, să scădem drastic numărul celor care vin la noi'”, a indicat Angela Merkel în interviul acordat postului de televiziune ARD, făcând astfel aluzie și la resentimentele apărute în rândul populației germane din cauza numărului prea mare de migranți veniți din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Ea a menționat totuși că termenul „limită” nu se regăsește în rezoluția ce va fi dezbătută la Congresul CDU, dar a subliniat că în interiorul formațiunii există un sprijin larg pentru reducerea numărului migranților.

Foarte probabil, Angela Merkel va prezenta această solicitare privind cotele permanente la Consiliul European de pe 17-18 decembrie, deși ea a mai formulat această idee și la precedentul summit european, dar a întâmpinat rezistență din partea mai multor state.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close