Antena 3 CNN Externe Angela Merkel: "Înarmarea rebelilor sirieni este mult prea riscantă"

Angela Merkel: "Înarmarea rebelilor sirieni este mult prea riscantă"

Angela Merkel: "Înarmarea rebelilor sirieni este mult prea riscantă"
27 Iun 2013   •   14:00

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, în faţa Bundestagului, că "riscul înarmării rebelilor sirieni este prea mare, de proporţii incalculabie".

În luna mai, Merkel spunea că Berlinul nu va trimite niciodată arme insurgenţilor din Siria: "Indiferent de circumstanţe, Germania nu va trimite niciodată arme în Siria, ţară aflată într-un sângeros război civil, chiar dacă alte state vor gestiona diferit emargoul militar impus".

Aceste comentarii survin după ce Uniunea Europeană a cedat la presiunile exercitate de Marea Britanie şi Franţa şi a ridicat embargoul, măsură ce permite înarmarea militanţilor sirieni.

Wall Street Journal a informat în ediţia sa de ieri că CIA a început deja transferul de arme în Iordania, pentru a facilita înarmarea militanţilor sirieni, sprijiniţi de puterile occidentale în lupta cu forţele fidele regimului Bashar al-Assad.

Autorităţile oficiale de la Damasc susţin că haosul general din ţară este orchestrat din exterior, iar mulţi dintre rebeli sunt de naţionalitate străină.

Într-un interviu acordat în aprilie, unui post tv din Turcia, preşedintele Bashar al-Assad spunea că dacă rebelii vor câştiga puterea în Siria, întreaga zonă a Orientului Mijlociu ar fi destabilizată pe parcursul a mai multor decenii.

×
Subiecte în articol: germania, berlin Siria Siria
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close