Antena 3 CNN Externe Angela Merkel, înfuriată pe Putin. Ce i-a cerut cancelarul Germaniei preşedintelui Rusiei

Angela Merkel, înfuriată pe Putin. Ce i-a cerut cancelarul Germaniei preşedintelui Rusiei

Angela Merkel, înfuriată pe Putin. Ce i-a cerut cancelarul Germaniei preşedintelui Rusiei
de O.P.    |    26 Ian 2015   •   07:28

Cancelarul german, Angela Merkel, i-a adresat duminică președintelui rus, Vladimir Putin, rugămintea de "a face presiuni asupra separatiștilor" din estul Ucrainei, la o zi după intensele bombardamente de la Mariupol, potrivit purtătorului său de cuvânt, citat de AFP.

Angela Merkel l-a îndemnat pe președintele rus "să împiedice o nouă escaladare" a violenței și să promoveze respectarea acordurilor semnate pe 5 septembrie la Minsk pentru a obține o încetare a focului, a precizat Steffen Seibert într-un comunicat.

În calitate de semnatari ai protocolului de la Minsk, separatiștii proruși "trebuie să se așeze la masă cu grupul de contact", cu reprezentanții Ucrainei, Rusiei și OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa), a subliniat cancelarul german.

Pe de altă parte, șefa cabinetului de la Berlin i-a telefonat președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, pentru a-i prezenta condoleanțe, după ce 30 de civili au fost uciși și peste 90 răniți sâmbătă la Mariupol (est), în cursul bombardamentelor atribuite separatiștilor.

Angela Merkel ca afirmat că aceste tiruri reprezintă o "încălcare clară și nejustificată a armistițiului", reamintind întâlnirea care a avut loc miercuri seară la Berlin între miniștrii de externe german, francez, ucrainean și rus.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close