Antena 3 CNN Externe Angela Merkel intenţionează să boicoteze Euro 2012. Pe cine vrea să elibereze din închisoare

Angela Merkel intenţionează să boicoteze Euro 2012. Pe cine vrea să elibereze din închisoare

Angela Merkel intenţionează să boicoteze Euro 2012. Pe cine vrea să elibereze din închisoare
30 Apr 2012   •   10:29

Cancelarul german Angela Merkel ar intenţiona să boicoteze meciurile de fotbal din cadrul Euro 2012, din Ucraina, pentru a protesta faţă de modul în care este tratată fostul premier Iulia Timoşenko, aflată în închisoare, informează Deutsche Welle.
   
Există o dezbatere intensă în rândul politicienilor germani cu privire la boicotarea Euro 2012 din Ucraina. Site-ul cotidianul Der Spiegel susţine că dacă fostul premier ucrainean nu este eliberat din închisoare până la începutul Cupei Europene de fotbal, cancelarul Angela Merkel intenţionează să le ceară miniştrilor din Cabinetul său să nu participe la meciurile jucate în această ţară.

O excepţie o va constitui totuşi ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich, al cărui portofoliu include şi sporturile. Friedrich a declarat săptămâna trecută că intenţionează să participe la meciul Germaniei cu Olanda care se va juca la Harkiv, unde Timoşenko ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Ministrul a precizat însă că va participa la meci doar dacă i se va permite să o viziteze pe Timoşenko.
   
Ucraina este dur criticată de Occident, în special de către Germania şi Uniunea Europeană (UE), care consideră că procedurile declanşate împotriva opozantei sunt motivate politic.

Condamnată în octombrie pentru că a semnat în 2009, pe când era premier, acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate dezavantajoase, Timoşenko, unul dintre liderii "revoluţiei portocalii" din 2004, este judecată în acest proces pentru deturnare de fonduri publice şi fraudă fiscală, fapte care ar data din 1997-1998.




×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close