Antena 3 CNN Externe Angela Merkel l-a invitat pe Hollande la Berlin "cât de repede posibil", după ce a refuzat să-l întâlnească în cursul campaniei prezidenţiale

Angela Merkel l-a invitat pe Hollande la Berlin "cât de repede posibil", după ce a refuzat să-l întâlnească în cursul campaniei prezidenţiale

Angela Merkel l-a invitat pe Hollande la Berlin "cât de repede posibil", după ce a refuzat să-l întâlnească în cursul campaniei prezidenţiale
Sursa foto: Foto: AFP
07 Mai 2012   •   09:53

Cancelarul german Angela Merkel a întins mâna socialistului Francois Hollande, noul preşedinte al Franţei, pe care l-a invitat la Berlin, iar ministrul Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, a dat promisiuni că vor lucra la un pact pentru creştere economică, informează AFP.

Merkel, care a susţinut candidatura fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, aliatul său conservator, se pare că s-a împăcat cu ideea de a lucra cu Hollande.
   
Deşi a refuzat să-l întâlnească pe Hollande în cursul campaniei prezidenţiale, Merkel  l-a invitat acum la Berlin, "cât de repede posibil după preluarea funcţiei", potrivit unui comunicat difuzat duminică seara.
   
Cancelarul l-a sunat pe Hollande pentru a-l felicita. "Amândoi sunt de acord asupra importanţei relaţiilor strânse dintre Franţa şi Germania şi şi-au dat asigurări că aspiră la o bună cooperare şi încredere", conform comunicatului Guvernului german.
   
Cancelarul nu a spus nimic despre Tratatul bugetar european, pe care Francois Hollande a afirmat în timpul campaniei că vrea să-l renegocieze. Merkel se opune ferm acestei ipoteze.
   
Dar anterior, în cursul serii, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, care a vizitat ambasada Franţei din Berlin, a declarat: "Vom lucra împreună la un pact de creştere pentru Europa".
   
La rândul său, Hollande şi-a exprimat duminică seara dorinţa de a le explica partenerilor europeni ai Franţei, în special Germaniei, că "austeritatea poate să nu mai fie o fatalitate", în primul său discurs după anunţul victoriei.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close