Antena 3 CNN Externe Angela Merkel va primi o medalie pentru felul în care a gestionat diversele crize din Europa

Angela Merkel va primi o medalie pentru felul în care a gestionat diversele crize din Europa

Angela Merkel va primi o medalie pentru felul în care a gestionat diversele crize din Europa
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    06 Ian 2016   •   15:45

Cancelarul german Angela Merkel va primi Medalia Internațională a celor Patru Libertăți pentru felul în care a gestionat diverse crize în Europa, transmite DPA, potrivit agerpres.ro.

"În contextul actualei crize a imigranților și refugiaților, Angela Merkel este angajată în datoria umanitară a Europei de a-i proteja pe cei care zboară de războaiele și conflictele din Orientul Mijlociu, Africa și Asia", potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Roosevelt Foundation, care promovează valorile acestui premiu.

Ea a jucat de asemenea un rol crucial în gestionarea crizei financiare în Uniunea Europeană și a condus negocierile în vederea obținerii unei soluții diplomatice la criza ucraineană, se arată în comunicatul de presă

Medalia Internațională a celor Patru Libertăți este oferită persoanelor și organizațiilor dedicate libertății de exprimare, libertății religioase, libertății de a dori și libertății de a nu te teme. Valorile sunt inspirate dintr-un discurs al fostului președinte american Franklin Delano Roosevelt din 1941.

Premiul ar urma să îi fie înmânat Angelei Merkel în aprilie la Middelburg, în Olanda.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel medalie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close