Antena 3 CNN Externe Angela Merkel nu exclude modificarea Tratatului de la Lisabona

Angela Merkel nu exclude modificarea Tratatului de la Lisabona

Angela Merkel nu exclude modificarea Tratatului de la Lisabona
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mai 2015   •   19:11

Cancelarul german, Angela Merkel nu exclude modificarea Tratatului Uniunii Europene (UE) de la Lisabona. Declaraţia a fost făcută într-o întâlnire cu premierul britanic David Cameron. Merkel a subliniat faptul că Berlinul vrea ca Marea Britanie să rămână în blocul european, scrie Deutsche Welle în pagina electronică.

"Când există voinţă, există şi o cale", a declarat ea într-o conferinţă de presă comună cu premierul, în capitala germană, subliniind că va coopera constructiv cu Guvernul britanic în legătură cu "dorinţele şi aşteptările" britanicilor. Merkel a precizat totodată că Germania doreşte ca Marea Britanie să rămână în UE.

Cameron, care vizitează mai mulţi parteneri europeni într-o încercare de a obţine susţinere pentru reformarea Uniunii, a spus că "este bine ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune reformată". El doreşte o uniune mai slabă, apreciind că "Europa are nevoie de flexibilitatea unei reţele, nu de rigiditatea unui bloc". El le-a promis alegătorilor un refrendum cu privire la rămânerea sau nu în UE până la sfârşitul lui 2017, care a condus la o dezbatere cu privire la un posibil "Brexit" - ieşirea Marii Britanii din Uniune.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close