Antena 3 Externe Angela Merkel, pe primul loc în topul celor mai puternice femei din lume (VIDEO)

Angela Merkel, pe primul loc în topul celor mai puternice femei din lume (VIDEO)

20 Aug 2009   •   14:46
Angela Merkel, pe primul loc în topul celor mai puternice femei din lume (VIDEO)


Angela Merkel este cea mai puternică femeie din lume. Cancelarul german se situează, pentru al patrulea an consecutiv, pe primul loc în topul celor mai puternice femei, întocmit de revista Forbes. Cu excepţia lui Merkel, celelalte nouă femei din topul 10 sunt toate şefele unor mari companii.

Dacă anul trecut fostul Secretar de Stat american, Condoleezza Rice, era pe locul 7, anul acesta, Hillary Clinton aflată în aceeaşi funcţie, ocupă numai locul 36. Şi asta după ce în 2008 ocupase locul al 28-lea, deşi nu era decât senatoare din partea statului New York.

O nouă apariţie în top este soţia preşedintelui american, Michelle Obama. Ea se situează pe locul 40.

Anul acesta a mai intrat în top şi Sonia Sotomayor, care ocupă locul 54. Sotomayor a devenit prima persoană de origine hispanică aflată în fruntea Curţii Supreme din Statele Unite.

Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, ocupă locul al 11-lea după ce anul trecut se situase pe locul 13.

Ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, se află pe locul al 17-lea. În listă mai figurează indianca Sonia Gandhi, preşedinta Partidului Congresului, victorios în ultimele alegeri legislative, care a urcat 10 locuri ajungând pe locul al 13-lea.

Regina Marii Britanii a urcat pe locul 42 în acest an, în comparaţie cu locul 58, ocupat în 2008.

Pe lista celor 100 de femei considerate cele mai puternice de pe planetă în 2009, 60% sunt americance.Antena 3


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close