Antena 3 CNN Externe Angela Merkel pierde teren politic în Germania

Angela Merkel pierde teren politic în Germania

Angela Merkel pierde teren politic în Germania
Sursa foto: angela merkel
31 Aug 2009   •   13:27

Cancelarul german Angela Merkel şi partidul său au suferit pierderi în alegerile regionale de duminică, paşi înapoi ce ar putea ruina şansele sale să formeze guvernul de centru-dreapta după votul federal de luna viitoare.

Conservatorii lui Merkel deţineau conducerea în sondajele naţionale cu 12-15 procente în faţa principalilor rivali, Dmocraţii Sociali (SPD) de centru stânga, iar 87 procente dintre germani se aşteaptă ca aceasta să obţină un nou mandat pe 27 septembrie.

Cu toate acestea, democraţii săi creştini (CDU) au văzut cum susţinerea pentru ei cade dramatic în ultimele săptămâni ale campaniei din 2002 şi 2005, iar rezultatele la alegerile regionale de duminică au crescut temerile pentru o înfrângere.

În landul Saarland, la graniţa cu Franţa şi în Thuringia, în estul ex-comunist, liderii CDU, care au condus peste un deceniu, au pierdut peste zece procente, comparativ cu 2004 şi ar putea fi detronaţi de coaliţia de stânga.

Cu toate acestea rezultatele alegerilor regionale din trei state germane nu au adus numai veşti negative pentru Merkel.

Într-un al treilea vot, în Saxonia, CDU pare pe punctul de a menţine puterne, cel mai probabil în coaliţie cu Democraţii Liberi, acelaşi partid cu care speră să se alieze după alegerile din votul federal.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close