Antena 3 CNN Externe Angela Merkel: Recentele măsuri adoptate de BCE arată că încă nu s-a sfârşit criza în zona euro

Angela Merkel: Recentele măsuri adoptate de BCE arată că încă nu s-a sfârşit criza în zona euro

Angela Merkel: Recentele măsuri adoptate de BCE arată că încă nu s-a sfârşit criza în zona euro
de S.T.    |    11 Iun 2014   •   23:21

Decizia Băncii Centrale Europene de a reduce dobânda de politică monetară în zona euro la nivelul de 0,15% și de a pompa bani în economia zonei euro arată că încă nu s-a sfârșit criza în statele care folosesc moneda euro, a declarat, miercuri, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, transmite Reuters.

"Putem vedea din cele mai recente măsuri adoptate de BCE că nu am depășit în întregime criza financiară europeană", a răspuns Angela Merkel la întrebarea dacă împărtășește temerile din Germania că decizia BCE de reducere a ratei dobânzii i-ar putea afecta pe cei care au depozite bancare și ar putea amenința economia.

Miercuri, Angela Merkel a discutat cu președintele BCE, Mario Draghi, la Berlin, evoluția economiei zonei euro. Oficialul german a cerut statelor europene să continua adoptarea reformelor.

Deși impactul economic și financiar al măsurilor de politică monetară va fi probabil minim, Banca Central Europeană și-a demonstrat angajamentul de a furniza diferite forme de noi măsuri de stimulare, se arată într-un raport publicat săptămâna trecută de agenția de evaluare financiară Moody's Investors Service.

Aceste măsuri au un efect pozitiv marginal asupra ratingurilor suverane și ale corporațiilor și în linii mari neutru pentru bănci, apreciază Moody's.
mare.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel zona euro criza
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close