Antena 3 CNN Externe Angela Merkel, trasă la răspundere în criza imigranţilor. Landul Bavaria ameninţă cu acţiuni judiciare

Angela Merkel, trasă la răspundere în criza imigranţilor. Landul Bavaria ameninţă cu acţiuni judiciare

Angela Merkel, trasă la răspundere în criza imigranţilor. Landul Bavaria ameninţă cu acţiuni judiciare
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
09 Oct 2015   •   18:53

Autorităţile landului german Bavaria ameninţă că vor iniţia o acţiune judiciară împotriva Guvernului central, condus de cancelarul Angela Merkel, din cauza politicilor care au permis afluxul de imigranţi extracomunitari, informează Reuters.
   
"Asistăm la un aflux masiv, necontrolat, de imigranţi, astfel că am ajuns la limită cu resursele", a declarat Joachim Herrmann, ministrul de Interne al landului Bavaria.
   
"Guvernul Bavariei a stabilit că, dacă Executivul federal nu va lua măsuri pentru limitarea fluxului de solicitanţi de azil, ne rezervăm dreptul de a depune o plângere la Curtea Constituţională", a spus Herrmann.
   
Pe de altă parte, un partid de extremă-dreapta din Germania a semnalat intenţia de a depune o plângere penală împotriva cancelarului Angela Merkel, acuzând-o de "trafic de persoane" pentru că a permis intrarea a mii de imigranţi pe teritoriul german după ce au fost opriţi la frontiera Ungariei cu Austria. Formaţiunea xenofobă Alternativă pentru Germania (AfD) a anunţat, vineri, că va depune o plângere penală la Parchetul din Berlin, în speranţa de a deschide proceduri penale preliminare împotriva cancelarului german.
   
Rata popularităţii Angelei Merkel s-a diminuat pe fondul crizei privind imigraţia, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani. Mai mult de jumătate dintre cetăţenii germani (51%) au exprimat preocupare privind numărul extracomunitarilor care au solicitat azil în Germania.
   


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close