Antena 3 Externe Angela Merkel va cere marilor companii din Germania să angajeze solicitanții de azil

Angela Merkel va cere marilor companii din Germania să angajeze solicitanții de azil

13 Aug 2016   •   20:41
Angela Merkel va cere marilor companii din Germania să angajeze solicitanții de azil

Cancelarul german Angela Merkel i-a invitat pe şefii celor mai mari companii din Germania, printre care Siemens şi Volkswagen, să discute modalităţile de integrare a migranţilor pe piaţa muncii, a relatat sâmbătă cotidianul german Bild, citat de DPA. 

Într-o întâlnire programată pentru 14 septembrie la sediul cancelariei, Merkel doreşte să-i convingă pe liderii companiilor germane să ofere stagii de pregătire şi locuri de muncă solicitanţilor de azil, potrivit sursei citate. 

Printre participanţii la aşa-numita iniţiativă "Noi împreună" se numără, printre alţii, compania de electronice Siemens, producătorii de maşini Volkswagen, Daimler şi Opel, designerul de modă Hugo Boss şi Deutsche Bank. 

Cu toate că sentimentele împotriva imigranţilor sunt tot mai intense pe fondul temerilor că noi sosiri de refugiaţi ar afecta resursele şi ar inunda piaţa muncii, companiile "văd potenţialul pe termen lung pe care îl deschide migraţia în Germania", potrivit unei declaraţii postate pe site-ul iniţiativei "Noi împreună". 

Participanţii "doresc să joace un rol pozitiv în schimbarea societăţii şi să contribuie la un climat de deschidere şi înţelegere reciprocă în Germania", se mai menţionează în declaraţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close