Antena 3 CNN Externe Angela Merkel, ultima vizită de curtoazie la Moscova

Angela Merkel, ultima vizită de curtoazie la Moscova

Cancelarul german Angela Merkel se va deplasa săptămâna viitoare în Rusia şi Ucraina, unde intenţionează să se întâlnească cu preşedinţii rus şi ucrainean, Vladimir Putin, respectiv Volodimir Zelenski.

Angela Merkel, ultima vizită de curtoazie la Moscova
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Aug 2021   •   13:28

Aceasta va fi prima vizită a cancelarului german la Moscova în ultimul an și jumătate. Pe timpul pandemiei, Merkel și Putin au vorbit doar la telefon, dar nu s-au întâlnit în persoană.

Situaţiile din Afganistan, Ucraina și Republica Belarus vor fi ridicate în timpul vizitei cancelarului german, Angela Merkel, la Moscova, din 20 august, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Cabinetului de Miniștri din Germania, Steffen Seibert.

„Vor fi abordate subiecte internaționale majore, printre care conflictul din estul Ucrainei, pentru soluționarea căruia Rusia ar putea face mai mult decât face, dar şi situaţia din Republica Belarus” – a subliniat Seibert.

Vizita cancelarului vine pe fondul relațiilor tensionate dintre Germania și Rusia, mai ales din cauza otrăvirii în august 2020 a opozantului rus Alexei Nalvanîi, a asasinării unui georgian de origine cecenă la Berlin și a unui atac cibernetic mai vechi asupra parlamentului german, pus pe seama rușilor.

Germanii au fost susținători puternici ai Ucrainei și a separatiștilor din estul țării în ultimii ani, după ce Rusia a invadat Peninsula Crimeea în 2014.

Peste 13.000 de persoane și-au pierdut viața în conflictul din estul Ucrainei. 

Berlinul a sprijinit Kievul în conflictul cu separatiștii estici ajutați de Moscova, dar și-a atras critici inclusiv de la Ucraina pentru proiectul energetic cu Rusia North Stream 2.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Moscova vizita
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close