Antena 3 CNN Externe De luni, Anglia nu îi mai bagă în carantină pe cetățenii din UE și din SUA care sunt complet vaccinați. Testele rămân în continuare obligatorii

De luni, Anglia nu îi mai bagă în carantină pe cetățenii din UE și din SUA care sunt complet vaccinați. Testele rămân în continuare obligatorii

Cetățenii Uniunii Europene și cei din SUA care călătoresc în Anglia și sunt complet vaccinați nu vor mai trebui să intre în carantină la sosirea în țară, anunță BBC.

De luni, Anglia nu îi mai bagă în carantină pe cetățenii din UE și din SUA care sunt complet vaccinați. Testele rămân în continuare obligatorii
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Iul 2021   •   16:21

În prezent, sunt exceptate de la carantină doar persoanele complet vaccinate în Regatul Unit, în cadrul NHS (sistemul de sănătate britanic), care vin din țări aflate pe lista galbenă, cu excepția Franței.

Decizia privind renunțarea la plasarea în carantină a călătorilor vaccinați complet din UE și din SUA a fost luată miercuri de comitetul de specialitate britanic.

Astfel, începând din data de la ora locală 4 a.m. (ora 6 a.m. la București) cetățenii Uniunii Erupene și cei din SUA care ajung în Anglia dintr-o țară  de pe lista "galbenă" nu vor mai fi obligați să se carantineze, a explicat ministrul britanic al transporturilor, Grant Schapps.

Potrivit acestuia, noile reguli se aplică pentru cei complet vaccinați cu un vaccin autorizat de autoritățile de specialitate din statele respective: EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente) în UE și FDA în SUA.

"Ei vor fi nevoiți să facă testul obișnuit înainte de decolare și să facă un alt test PCR în cea de-a doua zi de la venirea în Anglia", a precizat ministrul,

Celelalte națiuni din Regatul Unit urmau să anunțe, miercuri, dacă vor adopta noua regulă.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon a confirmat anterior că discuții privind restricțiile de călătorie au loc între cele patru națiuni componente.

Presiuni din partea industriei pentru a recunoaște vaccinările efectuate în alte țări

Reprezentanții industriilor afectate de restricțiile de călătorie au făcut presiuni pentru ca persoanele care trăiesc în străinătate să poată veni mai ușor în Marea Britanie pentru sărbători sau pentru a-i vizita pe cei dragi.

"În prezent suntem în situația ușor ridicolă în care, dacă vin cu avionul din Spania și pentru că am fost suficient de noros să fac ambele doze de vaccin, mă pot duce unde vreau după aterizare.

Dar persoana de lângă mine, care se întâmplă să își fi făcut dozele de vaccin în Spania, nu în Marea Britanie, trebuie să-și petreacă următoarele 10 zile închisă într-o cameră.

Nu are niciun sens", spune Simon Calder, expert în businessul călătoriilor.

SUA nu permit intrarea în țară a călătorilor din Marea Britanie care nu sunt cetățeni americani

Prevalența variantei Delta a determinat  autoritățile din SUA să își închidă "granița" cu Marea Britanie pentru orice persoane care nu sunt cetățeni americani.

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe a declarat la începutul săptămânii că orice persoană care nu are cetățenia americană și care a fost în Marea Britanie în ultimele două săptămâni va primi interdicție de intrare pe teritoriul american.

În același timp, autoritățile din SUA le recomandă americanilor să nu călătorească în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie carantină SUA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close