Antena 3 CNN Externe Prima țară în care COVID va fi tratat ca o răceală. Fără restricții și fără carantină de la sfârșitul lunii februarie

Prima țară în care COVID va fi tratat ca o răceală. Fără restricții și fără carantină de la sfârșitul lunii februarie

Începând din data de 21 februarie, în Anglia, COVID devine doar o răceală. Autoizolarea a rămas singura măsură anti-pandemie din țară, autoritățile mizând pe trendul pozitiv din ultima perioadă.

Prima țară în care COVID va fi tratat ca o răceală. Fără restricții și fără carantină de la sfârșitul lunii februarie
de Laura Dinu    |    10 Feb 2022   •   09:32

Pandemia COVID a luat sfârșit. Cel puțin pentru Anglia

”Dacă tendința încurajatoare a datelor la care asistăm va continua, mă aștept că vom putea elimina ultimele restricții, inclusiv obligația de carantină pentru persoanele pozitive, cu o lună înainte de termen”, a declarat premierul Boris Johnson la o întâlnire cu deputații, în condițiile în care reglementările de limitare a răspândirii COVID în Anglia sunt așteptate să expire pe 24 martie. 

Anglia a înregistrat o scădere constantă a infecțiilor și a internărilor în spital în ultimele săptămâni. În acest context, premierul a anunțat că va prezenta strategia Guvernului de a trăi cu coronavirusul, tratându-l ca pe o endemie și nu ca pe o pandemie, pe data de 21 februarie, în prima zi după încheierea pauzei în sesiunile parlamentare. 

Cu alte cuvinte, cel puțin în Marea Britanie, coronavirusul va fi tratat ca o gripă. Persoanele infectate vor putea continua să trăiască normal, fără izolare sau carantină, deși, ca și în cazul gripei, recomandarea va fi să nu se meargă la muncă. 

În acest moment, autoizolarea este ultima restricție anti-COVID în vigoare, în timp ce în Scoția și în Țara Galilor rămân în vigoare câteva măsuri minime. Acolo, măștile sunt obligatorii doar în transportul public, în spitale sau muzee, în timp ce în orice alt context au dispărut în totalitate, la fel ca și distanțarea socială, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Anglia
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close