Antena 3 CNN Externe Cupa Mondială 2022: Anglia învinge Senegal cu 3-0 și urmează să întâlnească Franţa în sferturile de finală

Cupa Mondială 2022: Anglia învinge Senegal cu 3-0 și urmează să întâlnească Franţa în sferturile de finală

Confruntarea „Leilor britanici” cu „Leii din Teranga” la Cupa Mondială 2022 din deșertul qatarez s-a încheiat cu victoria cu 3-0 a naționalei Angliei.

Cupa Mondială 2022: Anglia învinge Senegal cu 3-0 și urmează să întâlnească Franţa în sferturile de finală
Sursa foto: fifa.com
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2022   •   23:31

Întâlnirea nu a avut practic miză, englezii ridicând mult nivelul de joc, nedând nicio șansă africanilor.

Aceștia au avut totuși câteva ocazii importante, cea mai mare în minutul 32, când șutul din careu al lui Boulaye Dia a fost respins cu un reflex foarte bun de Pickford.

Jordan Henderson a deschis scorul în minutul 38, după o pasă de pe stânga a lui Jude Bellingham și un șut plasat, fără preluare.

Căpitanul Harry Kane, după 3 pase decisive în meciurile din grupă, a izbutit să marcheze primul său gol la Cupa Mondială, în minutul 45+3, servit ideal în mijlocul careului de Phil Foden, dublând avantajul englezilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După odihna de la cabine, tot englezii au fost cei care au marcat, Phil Foden stând din nou la originea golului marcat de data aceasta de Bukayo Saka, ajuns la a treia reușită în Qatar (3-0, min. 57).

Restul partidei a fost sub semnul conservării rezultatului și mai ales a forțelor. Meci cuminte, cu un singur cartonaș galben, pe care africanii au părut că l-au cedat după golul 3, acțiunile lor nemaiavând forța necesară pentru a creea pericol la poarta lui Pickford.

Anglia s-a impus cu un joc economicos și urmează să întâlnească în sferturile de finală Franța, care a învins și ea duminică Polonia, cu 3-1. Meciul se va juca pe 10 decembrie, de la ora 21.00.

Harry Kane a fost desemnat jucătorul meciului.

Anglia și Franța s-au mai întâlnit la un campionat mondial de două ori, în 1966 și 1982, de fiecare dată în grupe și de fiecare dată englezii fiind învingători.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Cupa Mondială 2022 Anglia Franta
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close