Antena 3 CNN Externe Ani grei de închisoare pentru vinovaţi, după un incendiu devastator

Ani grei de închisoare pentru vinovaţi, după un incendiu devastator

Ani grei de închisoare pentru vinovaţi, după un incendiu devastator
14 Mai 2016   •   23:30

Mai mulţi funcţionari mexicani au fost condamnaţi la pedepse între 20 şi 29 de ani de închisoare pentru moartea a 49 de copii în incendiul unei grădiniţe din statul Sonora (sud) în 2009, a anunţat sâmbătă Consiliul federal al magistraturii, scrie Agerpres

Un judecător a condamnat peste zece funcţionari pentru omor agravat în urma decesului a 49 de minori şi pentru lovituri şi răni agravate pentru leziunile suportate de 38 de copii şi cinci adulţi răniţi în această tragedie. 

În total, 141 de copii se aflau în grădiniţa din Hermosillo, un centru aparţinând serviciilor sociale mexicane, în momentul în care a izbucnit incendiul pe 5 iunie 2009. 

Printre funcţionarii condamnaţi se află şeful departamentului pentru grădiniţe din subordinea serviciilor sociale, delegatul securităţii sociale în statul Sonora, responsabili ai grădiniţei şi funcţionari ai municipalităţii din Hermosillo, printre care directorul protecţiei civile sau şeful pompierilor. 

Ancheta a arătat că incendiul s-a declanşat din cauza supraîncălzirii sistemului de aer condiţionat dintr-un depozit de documente al guvernului statului Sonora, alăturat grădiniţei, ale cărui ieşiri de urgenţă erau blocate. 

Familiile victimelor au afirmat că incendiul a fost provocat de persoane care au vrut să distrugă documente referitoare la o datorie regională de 10.000 milioane de pesos (800 de milioane dolari).

×
Subiecte în articol: Mexic incendiu pedepse
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close