Antena 3 CNN Externe Animale moarte, abandonate şi înfometate lângă centrala Fukushima

Animale moarte, abandonate şi înfometate lângă centrala Fukushima

Animale moarte, abandonate şi înfometate lângă centrala Fukushima
Sursa foto: Foto: funny-petcare.com
14 Apr 2011   •   11:44

Japonezii din jurul centralei de la Fukushima au fost evacuaţi din cauza stării de alertă maximă emisă de autorităţi, dar mulţi şi-au lăsat în urmă animalele de companie.

Când li s-a cerut să părăsească imediat zona de protecţie din jurul centralei nuclear-electrice, localnicii au crezut că evacuarea nu va dura mai mult de o zi sau două. Aşa că şi-au lăsat acasă câinii, legaţi sau nu, cu ceva mâncare. De atunci a trecut, însă, mai bine de o lună.

Animalele au flămânzit iar unele au şi murit, după cum au constatat reporterii care s-au aventurat în zona părăsită.

Militanţii au luat legătura cu familii care-şi părăsiseră câinii şi s-au strecurat în zona contaminată pentru a-i salva, în ciuda riscurilor pentru propria sănătate. O căţeluşă de cinci ani, din rasa Shiba, şi-a revăzut, astfel, după o lună, stăpânii. Pe care, speriată şi tulburată, nu i-a mai recunoscut.

Din păcate, întâlnirea a fost doar temporară. Familia trăieşte, acum, într-un adăpost unde animalele nu sunt acceptate, aşa că a trebuit să se despartă din nou de câine. Dar, cel puţin de această dată, l-au lăsat în grija unor oameni de încredere. Contactate de CNN, autorităţile japoneze au declarat că singura lor grijă este soluţionarea crizei nucleare şi protejarea oamenilor.

 

×
Subiecte în articol: Fukushima centrala japonia animale moarte
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close