Antena 3 CNN Externe Animale răcorite cu îngheţată şi fructe congelate la o grădină zoologică din Brazilia (VIDEO)

Animale răcorite cu îngheţată şi fructe congelate la o grădină zoologică din Brazilia (VIDEO)

Animale răcorite cu îngheţată şi fructe congelate la o grădină zoologică din Brazilia (VIDEO)
Sursa foto: maimuta
13 Mar 2010   •   15:52

În America de Sud, unde este acum miezul verii, oamenii se luptă din greu cu căldura. Şi nu doar oamenii, ci şi animalele, mai ales cele din grădinile zoologice! Specialiştii au găsit, bineînţeles, un remediu: animalele sunt tratate cu îngheţată şi fructe congelate, spre invidia vizitatorilor.

În Europa, iarna pare să nu se mai termine, dar, de cealaltă parte a globului, metropola braziliană Rio de Janeiro trece prin cea mai călduroasă vară din ultima jumătate de secol. Luna trecută, temperatura medie a fost de 36 de grade Celsius, dar mercurul a urcat de multe ori peste 40 de grade. Situaţia este deosebit de neplăcută pentru animalele de la grădina zoologică! Pentru a le alina suferinţa, meniul din aceste zile a inclus mari cantităţi de fructe direct de la gheaţă.

?Rezultatele sunt bune. Am constatat că animalele se răcoresc, îşi dezvoltă gândirea încercând să spargă gheaţa şi, în acelaşi timp, sunt mult mai liniştite?, a spus biologul Rodrigo Costa.

Fiecare specie primeşte o trataţie adecvată: una din vedetele grădinii, un urs de 12 ani, primeşte pepeni congelaţi, în timp ce maimuţele au dreptul la îngheţate mai mici. Ospăţul este privit cu amuzament, dar şi cu puţină invidie de vizitatorii care suferă şi ei de arşiţă.

Desertul din fructe îngheţate era servit de mulţi ani locatarilor grădinii zoologice, dar acum porţiile sunt mult mai mari, din cauza stării vremii. Animalele sunt răcorite şi cu duşuri iar cele mai sensibile au fost chiar mutate în spaţii cu aer condiţionat.



Antena 3




×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close