Antena 3 CNN Externe Animalele de la Zoo mor de foame în Kiev. De ce nu pot fi mutate

Animalele de la Zoo mor de foame în Kiev. De ce nu pot fi mutate

Pe măsură ce trupele militarilor ruşi invadează capitala Ucrainei, Grădina Zoologică din Kiev rămâne fără hrană pentru cele 4.000 de animale.

Animalele de la Zoo mor de foame în Kiev. De ce nu pot fi mutate
Sursa foto: Brendan Hoffman/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2022   •   13:44

Pe măsură ce trupele militarilor ruşi invadează capitala Ucrainei, Grădina Zoologică din Kiev rămâne fără hrană pentru cele 4.000 de animale. Din păcate, până în prezent, nu a fost elaborat un plan pentru evacuarea animalelor, potrivit Euronews.ro

Peste 4.000 de animale vor rămâne fără hrană în mai puţin de 10 zile

Grădina Zoologică din Kiev este una dintre cele mai mari grădini zoologice din fosta Uniune Sovietică şi singura din Kiev.

Zoo din Kiev găzduieşte peste 4.000 de animale din peste 200 de specii, printre care elefanţi, cămile şi singura gorilă din Ucraina.

Personalul de la grădina zoologică spune că posibilitatea de a evacua toate animalele este imposibilă. "Este aproape imposibil să evacuezi animalele, întrucât şi sansele să oferi transport şi serviciu veterinar corespunzător sunt foarte mici”, spune Kyrylo Trantin, administratorul grădinii zoologice din Kiev, potrivit Euronews.ro

Animalele de la Zoo, în pericol să moară de foame

Din cauza invaziei soldaţilor ruşi în Ucraina, suferă nu doar poporul ucrainean, ci şi animalele de la zoo. Exemplarele riscă să rămână fără provizii în mai puţin de 10 zile: "Deocamdată mai avem provizii de hrană pentru aproximativ zece zile”, a spus unul dintre îngrijitori.

În urmă cu o săptămână, în apropierea grădinii zoologice, s-au dus lupte grele, lucru ce a dus la stresarea animalelor. Acestea sunt din ce în ce mai agitate şi speriate. 

Administratorul grădinii spune că elefanților și altor specii vulnerabile li se administrează sedative pentru a-i calma „Deoarece războiul provoacă atât de mult stres animalelor, unele au fost mutate în incinte interioare și galerii subterane. Mai mult, îngrijitorii noștri stau cu ele peste noapte”, adaugă el.

Bombardamentele ruseşti asupra zonelor rezidențiale devin din ce în ce mai frecvente, iar unele grădini zoologice ucrainene și-au evacuat deja animalele în țările vecine.

La începutul săptămânii, animalele din sanctuarul de urși Save Wild de lângă Kiev au fost transportate în Polonia, unde grădina zoologică din Poznan le-a oferit refugiu pe toată durata războiului.

×
Subiecte în articol: zoo animale Kiev Rusia razboi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close