Antena 3 CNN Externe Anna Chapman, spioana rusă din SUA, a intrat în politică de partea lui Putin

Anna Chapman, spioana rusă din SUA, a intrat în politică de partea lui Putin

Anna Chapman, spioana rusă din SUA, a intrat în politică de partea lui Putin
Sursa foto: Foto: static.guim.co.uk
23 Dec 2010   •   13:39

Presupusa spioană rusă Anna Chapman, expulzată, vara trecută, din Statele Unite, a intrat în politică. Bineînţeles, de partea lui Vladimir Putin. Tânăra, care le-a amintit ziariştilor de eroinele filmelor cu James Bond, s-a înscris în mişcarea de tineret a partidului lui Putin, care a şi ales-o într-un for de conducere.

Anna Chapman a fost, fără îndoială, vedeta scandalului de spionaj ruso-american din această vară. Femeia de 28 de ani a ieşit imediat în evidenţă între cei zece agenţi "deplin conspiraţi" ai serviciului secret rus, arestaţi de FBI şi expediaţi, mai târziu, acasă. După repatriere, spre deosebire de colegii săi, Anna nu s-a străduit deloc să păstreze discreţia, ba chiar dimpotrivă. A apărut la lansarea unei nave spaţiale şi a pozat în lenjerie pentru o revistă. Iar acum a intrat în mişcarea "Tânăra gardă" şi a rostit primul său discurs de militantă.

Câţi oameni se luptă doar pentru putere, glorie şi bani? Dar oare toate acestea ne fac mai fericiţi? Poate că oamenii nu au nevoie decât să gândească mai pozitiv.

În fraze care aminteau de congresele tineretului comunist, Anna Chapman şi-a îndemnat ascultătorii să reformeze Rusia, dar în primul rând să devină, ei înşişi, mai buni. Mişcarea a răsplătit-o printr-un loc în Consiliul său Social. Anna i-a evitat, însă, pe reporterii dornici să afle ce sarcini politice concrete va avea. "Tânăra Gardă" este aripa de tineret a partidului "Rusia Unită", condus, oficial, de premierul Vladimir Putin.

 

×
Subiecte în articol: Rusia SUA politica Vladimir Putin
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close