Antena 3 Externe Anonymous: Directorul Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA caută un ţap ispăşitor. Nu atacăm reţeaua electrică

Anonymous: Directorul Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA caută un ţap ispăşitor. Nu atacăm reţeaua electrică

de Antena3.ro    |    22 Feb 2012   •   11:56
Anonymous: Directorul Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA caută un ţap ispăşitor. Nu atacăm reţeaua electrică
Sursa foto: Foto: rocketdock.com

Membrii grupării de hackeri Anonymous au respins ferm, marţi, acuzaţiile conform cărora ar putea lansa un atac cibernetic asupra reţelei electrice din Statele Unite, oprindu-i funcţionarea, informează AFP.
   
Această declaraţie a intervenit la puţin timp după ce Wall Street Journal a relatat că directorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) s-a declarat îngrijorat, cu precădere în timpul unei serii de întrevederi private la Casa Albă, cu privire la un eventual atac asupra reţelei electrice a ţării. Se presupune că respectivul atac va avea loc în decurs de un an sau doi.
   
Marţi, Anonymous l-a acuzat, pe diferite conturi de Twitter, pe directorul NSA că susţine "retorici alarmiste" şi caută un "ţap ispăşitor".

"De ce ar provoca Anonymous o pană a reţelei electrice? Există numeroase servicii vitale care depind de această reţea. Mai încearcă NSA", au declarat cei de la Anonymous.
   
Grupul a lansat marţi şi un atac cu mesaje electronice nedorite (spam) împotriva paginii de Facebook a Wall Street Journal, cerând jurnaliştilor să publice comentarii pentru a denunţa aceste acuzaţii.
   
În ianuarie, Anonymous - un grup de hackeri aflaţi în toată lumea şi reprezentaţi de o mască albă cu negru care prezintă o grimasă sarcastică - a scos din funcţiune, pe durata mai multor ore, paginile de Internet ale FBI şi Departamentului american de Justiţie, ca răspuns la închiderea de către autorităţile americane a site-ului Megaupload.com.
   
La sfârşitul anului 2010, Anonymous a mai atacat, printre altele, pagini de Internet ale Amazon, Visa, MasterCard şi PayPal pentru a denunţa decizia acestora de a opri colaborarea cu WikiLeaks.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close