Antena 3 CNN Externe Anonymous "loveşte" în WikiLeaks. Care a fost "ultima picătură" ce i-a supărat pe hackeri

Anonymous "loveşte" în WikiLeaks. Care a fost "ultima picătură" ce i-a supărat pe hackeri

Anonymous "loveşte" în WikiLeaks. Care a fost "ultima picătură" ce i-a supărat pe hackeri
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    13 Oct 2012   •   23:23
Gruparea de activişti pe internet Anonymous şi-a retras sprijinul faţă de WikiLeaks, organizaţie fondată de Julian Assange, pe care o susţinuse necondiţionat în ultimii doi ani, scrie Financial Times în ediţia on-line.

Calificând proiectul WikiLeaks drept "Spectacolul unui singur om, Julian Assange" şi numind despărţirea "sfârşitul unei ere", Anonymous a postat pe Twitter: "A fost o idee genială, distrusă de orgolii".

În decembrie 2010, hackerii de la Anonymous au sărit în ajutorul WikiLeaks, atunci când site-ul s-a confruntat cu o adevărată "blocadă economică", şi au provocat întreruperi pe site-urile pe care le-au atacat - MasterCard, Visa şi PayPal. Totodată, Anonymous a rămas loial lui Assange şi site-ului acestuia pe parcursul întregii bătălii juridice privind extrădarea lui Assange pe fondul unor acuzaţii cu tentă sexuală.

Ceea ce a declanşat furia celor de la Anonymous a fost un mesaj postat sâmbătă pe site-ul WikiLeaks, potrivit căruia utilizatorii site-ului erau invitaţi să facă donaţii înainte de a avea acces la documente secrete referitoare la candidatul republican la postul de preşedinte al SUA, Mitt Romney, dar şi la alte arhive. Anonymous a descris solicitarea drept "prostituţie".

"În ultima vreme ne-am făcut griji în legătură cu calea pe care a apucat-o WikiLeaks. În ultima lună, accentul s-a mutat tot mai mult de la documentele secrete propriu-zise şi de la lupta pentru libertate şi informare către Julian Assange... Dar WikiLeaks nu este - sau nu ar trebui să fie - doar despre Julian Assange", se menţionează într-un mesaj on-line postat de Anonymous.

"Ultima picătură" ce a umplut paharul Anonymous, care a sprijinit deopotrivă mişcarea Occupy Wall Street şi Primăvara Arabă, atâcând totodată companii precum Sony şi News Corp, pare să fi fost cina din această săptămână pe care Assange a luat-o cu starul muzicii pop, Lady Gaga.

"Ne bucurăm mult pentru el personal, dar pentru noi nu este de prea mare interes. Noi suntem mai interesaţi în guverne transparente şi în scoaterea la iveală a documentelor şi informaţiilor pe care acestea vor să le ascundă de public", a scris Anonymous în postarea sa.

WikiLeaks a răspuns pe Twitter, cu mesajul: "Vă mulţumim că aţi atras atenţia asupra campaniei noastre de donaţii, dat fiind că ne confruntăm cu costuri foarte mari în tribunalele militare. Solidaritate". Postarea includea şi un link către pagina de donaţii a Wikileaks.

Însă nu toţi membrii Anonymous sunt de acord cu decizia grupului de a spune adio WikiLeaks.




 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close