Antena 3 CNN Externe Mijloace contraceptive gratuite pentru toate femeile de până la 25 de ani, în Franța

Mijloace contraceptive gratuite pentru toate femeile de până la 25 de ani, în Franța

Toate femeile cu vârsta de până în 25 de ani vor beneficia de contracepție gratuită, în Franța. Noul an a marcat începutul unei noi politici, anunțată încă din septembrie.

Mijloace contraceptive gratuite pentru toate femeile de până la 25 de ani, în Franța
Sursa foto: Getty Images/ Jasper Juinen
de Cerasela Stafie    |    03 Ian 2022   •   22:56

Contracepția este gratuită pentru adolescentele cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, în Franța, încă din 2013. Apoi, în august 2020, politica a fost extinsă pentru a include cei sub 15 ani.

În prezent, în ceea ce reprezintă o extindere a acestui program, contracepția gratuită va fi disponibilă pentru toate femeile cu vârsta de până la 25 de ani.

Măsura a fost anunțată în luna septembrie a anului trecut și va intra în vigoare pe 21 ianuarie.

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a anunțat politica radicală, după ce sondajele guvernamentale au constatat că femeile tinere au folosit contraceptive mai rar în comparație cu alte generații, din cauza presiunilor financiare, scrie Insider.

Este de așteptat ca acest program să coste guvernul în jur de 25 de milioane de euro și este doar o mică parte a inițiativei administrației Macron de a promova drepturile femeilor și de a atenua sărăcia tinerilor.

Veran a spus că sunt incluse și forme mai scumpe de contracepție, dar și programările la medic, testele sau alte proceduri medicale legate de aceste aspecte.

”Acest program va acoperi contracepția hormonală, testele biologice însoțitoare, prescrierea contracepției și toate îngrijirile în acest sens până la vârsta de 25 de ani”, a spus el la momentul anunțului, în septembrie.

”Există o scădere a utilizării contraceptivelor în rândul unui număr de femei tinere, iar cauza principală a acestui fenomen este una economică. Costă prea mult. Este inacceptabil ca femeile să nu se poată proteja, să nu aibă contraceptive dacă aceasta este alegerea lor, evident, pentru că nu își pot permite”, a adăugat demnitarul francez.

Schemele anterioare de contracepție gratuită au provocat o scădere semnificativă a ratelor avorturilor.

×
Subiecte în articol: mijloace contraceptive gratuite Franta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close