Antena 3 CNN Externe Un antivaccinist a refuzat intubarea și a murit de COVID-19 la terapie intensivă, în Italia

Un antivaccinist a refuzat intubarea și a murit de COVID-19 la terapie intensivă, în Italia

Un antivaccinist italian a refuzat intubarea, deși dezvoltase o formă severă a bolii cauzate de COVID-19. Omul a murit în secția de terapie intensivă.

 Un antivaccinist a refuzat intubarea și a murit de COVID-19 la terapie intensivă, în Italia
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Dec 2021   •   16:01

Bărbatul de 50 de ani a ajuns la spital cu o gravă insuficiență respiratorie, provocată de infecția cu SARS-CoV-2. El a fost internat în secția de terapie intensivă a spitalului Santa Chiara din Trento.

Cu toate acestea, omul a refuzat să semneze consimțământul pentru intubare. Decesul a survenit vineri, 10 decembrie.

Italianul era nevaccinat, dar nu ar fi avut alte probleme de sănătate. Medicii au transmis că li s-a negat posibilitatea de a lua măsurile esențiale pentru a-l menține în viață și pentru a încerca să îl salveze de Covid, scrie Mediafax, citând publicația italiană RAI Trento.

Italia a înregistrat, tot vineri, o creștere masivă a numărului de noi cazuri de infectare, cea mai mare din ultimele opt luni. Autoritățile au raportat 20.497 infectări, față de 12.527- înregistrate joi.

Și numărul deceselor a crescut, cu 118 morți anunțate vineri, comparativ cu 79, raportate joi. În total, peninsula a stâns 5.185.270 de cazuri de infectare. De la începutul pandemiei, 134.669 și-au pierdut viața din cauza virusului, potrivit Worldometers.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close