Antena 3 CNN Externe Înaltul oficial care a discutat cu Putin și cu Zelenski arată cum va evolua războiul din Ucraina

Înaltul oficial care a discutat cu Putin și cu Zelenski arată cum va evolua războiul din Ucraina

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și-a exprimat scepticismul cu privire la o încetare a conflictului armat din Ucraina în viitorul apropiat.

Înaltul oficial care a discutat cu Putin și cu Zelenski arată cum va evolua războiul din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2022   •   15:55

"Acest război nu va dura la nesfârșit. Va veni o vreme când vor avea loc negocieri de pace. Nu văd asta în viitorul apropiat. Dar pot spune un lucru.

Nu vom renunța niciodată", a declarat Guterres într-o conferință de presă comună cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, la Viena.

"Pentru noi este clar că în acest moment că nu există nicio perspectivă de încetare a focului sau de negocieri de pace", a continuat Secretarul General al Națiunilor Unite.

"De aceea ne concentrăm pe îmbunătățirea condițiilor de salvare a civililor, în cooperare cu Crucea Roșie în vederea instituirii unor coridoare umanitare", explicat el.

Antonio Guterres - care a venit la Viena din Republica Moldova - a făcut aluzie la recentele sale vizite la Moscova și Kiev, în cursul cărora nu a reușit să facă progrese către un armistițiu în războiul din Ucraina, dar a putut facilita organizarea evacuării civililor de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol.

"Aceasta arată că încă putem face multe din punct de vedere diplomatic pentru a salva vieți și a diminua daunele", a estimat el, angajându-se "să fie pregătit" în orice moment pentru a contribui la găsirea unei soluții de pace în conformitate cu dreptul internațional.

Foto: rachetă Iskander, utilizată de armata rusă în Ucraina

×
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close