Antena 3 CNN Externe Șeful diplomației americane, mesaj de la Kiev pentru Vladimir Putin. SUA întăresc apărarea ucraineană cu 200 de milioane de dolari

Șeful diplomației americane, mesaj de la Kiev pentru Vladimir Putin. SUA întăresc apărarea ucraineană cu 200 de milioane de dolari

Secretarul de Stat american Antony Blinken a cerut Moscovei să abordeze "calea diplomației și a păcii" în criza de la granița ucraineană dar a admis că, până la urmă, evoluția evenimentelor depinde de decizia președintelui rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Șeful diplomației americane, mesaj de la Kiev pentru Vladimir Putin. SUA întăresc apărarea ucraineană cu 200 de milioane de dolari
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Ian 2022   •   13:39

"Sper cu tărie că putem menține lucrurile pe o cale diplomatică și pașnică, dar, în cele din urmă, decizia aparține președintelui Putin", a spus Blinken la Kiev, unde a ajuns pentru discuții responsabilii politici și pentru a sublinia sprijinul SUA pentru Ucraina.

Vizita diplomatului american la Kiev și discuția planificată vineri, la Geneva, cu omologul rus Serghei Lavrov, vin în contextul în care administrația americană a avertizat că un atac al Rusiei în Ucraina se poate produce în orice moment.

Miercuri, un oficial american de rang înalt din Departamentul de Stat al SUA a confirmat că guvernul american a aprobat un ajutor militar defensiv suplimentar în valoare 200 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Decizia a fost adoptată în decembrie dar a fost dezvăluită abia acum reporterilor care îl însoțesc pe Secretarul de Stat american Antony Blinken în vizitele sale la Kiev, Berlin și Geneva în această săptămână.

"Suntem angajați față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și vom continua să furnizăm Ucrainei sprijinul de care are nevoie", a spus oficialul american, conform Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky i-a mulțumit lui Blinken și i-a transmis mulțumiri președintelui american Joe Biden pentru creșterea sprijinului militar. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close