Antena 3 CNN Externe Antrenat să UCIDĂ! Criminalul din Oslo s-a pregătit pentru carnagiu încă din 2006, prin jocuri video

Antrenat să UCIDĂ! Criminalul din Oslo s-a pregătit pentru carnagiu încă din 2006, prin jocuri video

Antrenat să UCIDĂ! Criminalul din Oslo s-a pregătit pentru carnagiu încă din 2006, prin jocuri video
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    19 Apr 2012   •   14:00

Anders Behring Breivik, judecat pentru masacrarea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a declarat, joi, că s-a pregătit pentru carnagiul pe care l-a comis încă din 2006, izolându-se din punct de vedere social şi jucând "World of Warcraft" până la 16-17 ore pe zi.

"Unii visează să facă înconjurul lumii pe o navă cu pânze, alţii visează să joace golf, însă eu visam să joc World of Warcraft", a declarat extremistul de dreapta.

"Nu este deloc un joc violent", a apreciat el, precizând totuşi că jocul i-a permis să se "pregătească mental" pentru masacrul pe care l-a comis cinci ani mai târziu.

El a declarat că a mai jucat, dar într-o măsură mai mică, "Modern Warfare", un joc de simulare de tir. "Nu îmi plăcea prea tare acest joc (...), dar îl jucam pentru a mă antrena", a precizat el.

La 22 iulie 2011, Breivik a ucis opt persoane detonând o bombă în faţa unei clădiri-turn în care se află sediul Guvernului premierului laburist. Premierul nu se afla acolo la momentul respectiv.

Ulterior, îmbrăcat în poliţist, el a tras cu sânge rece timp de peste o oră asupra membrilor Tineretului laburist reuniţi într-o tabără de vară pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik bombă
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close