x close

Anul 2013, cel mai călduros an înregistrat vreodată în Australia

de S.T.    |    03 Ian 2014   •   13:39
Anul 2013, cel mai călduros an înregistrat vreodată în Australia 534

Anul 2013 a fost cel mai călduros an înregistrat vreodată în Australia, a anunţat vineri Biroul australian de meteorologie, relatează AFP.

''Din 1910, data la care a început strângerea de date, 2013 a fost cel mai călduros'', a indicat organismul australian într-un comunicat.

Vara 2012-2013 a fost cea mai călduroasă dintre toate, cu un val prelungit de căldură între 31 decembrie 2012 şi 19 ianuarie 2013, zi în care mercurul termometrelor a coborât pentru prima dată sub plus 45 de grade Celsius.

Primăvara a fost şi ea cea mai blândă înregistrată vreodată. Pe întregul an, temperatura medie s-a situat cu 1,2 grade Celsius peste media generală.

Roger Jones, membru al grupului de lucru interguvernamental privind climatul, a declarat că încălzirea vizează ansamblul ţării.

''În timp ce creşterea medie a temperaturilor poate părea una fără gravitate, frecvenţa valurilor de căldură se accelerează rapid'', a subliniat el.

Cercetătorii au tras un semnal de alarmă în legătură cu faptul că acest an excepţional de călduros a intervenit când nu exista fenomenul El Nino, care aduce secetă şi căldură în Australia.

Citeşte mai multe despre:

Australia val de caldura primavara clima incalzire
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati