x close

Anularea restricţiilor pentru români şi bulgari ameninţă piaţa muncii din Marea Britanie

de S.T.    |    29 Oct 2012   •   08:23
Anularea restricţiilor pentru români şi bulgari ameninţă piaţa muncii din Marea Britanie  534 Foto: dinorasulmeu.ro

Piaţa muncii din Marea Britanie este ameninţată de aproximativ 30 de milioane de români şi bulgari, odată cu apropierea anulării, în 2014, a restricţiilor care îi vizează, potrivit unor experţi numărul acestora urmând să fie mai mare ca al migranţilor polonezi în 2004, relatează Sunday Mail online.

Tabloidul citează experţi care avertizează cu privire la un "val semnificativ" de migranţi după anularea restricţiilor impuse pe piaţa muncii cetăţenilor celor două state membre ale Uniunii Europene, la sfârşitul acestui an.

Aceştia apreciază că numărul bulgarilor şi românilor va fi mai mare decât al celor veniţi din cele opt state est-europene care au primit aceste drepturi în 2004, din cauza stării economice fragile din Europa.

Ministrul britanic de Interne Theresa May s-a pronunţat recent pentru o încetare a liberei circulaţii a muncitorilor în Uniune, dar Marea Britanie nu poate bloca anularea acestor restricţii fără să încalce tratatul semnat cu Bulgaria şi România în 2007, la aderarea celor două ţări la UE, subliniază publicaţia.

Publicaţia citează totodată date potrivit cărora aproape 40.000 de români şi bulgari au migrat în 2011 în Marea Britanie, alăturându-se altor peste 130.000 care trăiau deja în această ţară.

De asemenea, lacunele legislaţiei britanice ar permite ca 50.000 de est-europeni să poată obţine locuri de muncă în această ţară, în urma anulării restricţiilor, declarându-se muncitori "independenţi", mai scrie săptămânalul citând altă publicaţie.

Citeşte mai multe despre:

Marea Britanie romani Bulgaria Romania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati