x close

Anunț din China: Fumătorii, mai puțin rezistenți la coronavirus. Bărbații, mai expuși decât femeile

27 Feb 2020   •   18:48
Anunț din China: Fumătorii, mai puțin rezistenți la coronavirus. Bărbații, mai expuși decât femeile Pexels.com

Centrul chinez pentru Prevenirea Bolilor a anunţat că fumatul ar putea scădea rezistenţa organismului la coronavirus. Mai mult, potrivit New York Times, bărbații au șanse mai mari să moară de coronavirus decât au femeile, conform Mediafax.

Centrul chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a publicat săptămâna aceasta o analiză detaliată a cazurilor de coronavirus înregistrate până acum. Din această analiză rezultă că fumatul ar putea avea o legătură cu scăderea rezistenţei la coronavirus, potrivit New York Times.

Potrivit acestei analize, deşi coronavirusul a afectat în proporţii asemănătoare atât bărbaţii, cât şi femeile, rata mortalităţii este mai mare în rândul bărbaţilor. Acest lucru ar putea fi legat de fumat.

În China, doar 2% dintre femei fumează, în timp ce peste jumătate din bărbaţi au acest viciu, iar cum fumatul duce în general la scăderea imunităţii, există posibilitatea ca aceasta să fie una dintre cauzele ratei deceselor în rândul bărbaţilor.

Rata deceselor a fost mult mai mare în rândul bărbaţilor şi în timpul epidemiilor de SARS din 2002-2003 şi de MERS din 2012, provocate tot de un tip de coronavirus. Principala explicaţie pentru acest fenomen este faptul că, în general, femeile au un sistem imunitar mai puternic decât bărbaţii, însă şi fumatul pare să contribuie la această situaţie.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati