Antena 3 CNN Externe Anunţ important făcut de MAE pentru românii blocaţi pe o insulă din nordul Greciei. Cand vin navele de transport

Anunţ important făcut de MAE pentru românii blocaţi pe o insulă din nordul Greciei. Cand vin navele de transport

Anunţ important făcut de MAE pentru românii blocaţi pe o insulă din nordul Greciei. Cand vin navele de transport
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    14 Aug 2019   •   14:25

Cu referire la situaţia din insula Samothrakis, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

În urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Atena, autorităţile elene au confirmat că în cursul acestei dimineţi au fost reluate cursele tur- retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis - Alexandroupolis.

Ambasada României la Atena este în legătură cu cetăţenii românii aflaţi pe insula Samothrakis şi continuă demersurile pe lângă autorităţile locale pentru a asigura plecarea în siguranţă a tuturor turiştilor de cetăţenie română.

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuţii cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire şi cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autorităţile elene gestionează situaţia, iar cetăţenii români beneficiază de asistenţă pe insulă.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi.

Programul de funcţionare al navelor de transport pasageri şi autovehicule, aşa cum a fost comunicat de autorităţile elene, este următorul:

- Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30

- Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la orele 12:00, 21:00.

Reamintim cetăţenilor români că pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

×
Subiecte în articol: insula Grecia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close