x close

Anunț îngrijorător: Rusia reprezintă principala ameninţare pentru regiunea Mării Negre

de S.T.    |    25 Apr 2017   •   16:39
Anunț îngrijorător: Rusia reprezintă principala ameninţare pentru regiunea Mării Negre Foto: Agerpres

Rusia reprezintă principala ameninţare pentru regiunea Mării Negre, a declarat luni şeful Misiunii UE în Ucraina, Hugues Mingarelli, în cadrul unui forum internaţional desfăşurat la Kiev, potrivit agenţiei de presă ucrainene Unian.

„Noi înţelegem că trebuie să ne consolidăm relaţia cu Rusia, să îmbunătăţim cooperarea cu ea. În 2014, relaţiile noastre aproape că s-au întrerupt”, a afirmat oficialitatea europeană, evocând rolul Rusiei în evenimentele de atunci în Ucraina - anexarea Crimeii şi sprijinirea rebelilor separatişti din regiunea Donbas, care continuă, de altfel, şi astăzi.

Rusia de azi este o provocare strategică majoră pentru noi toţi, este o ameninţare în regiunea Mării Negre”, a insistat Mingarelli.

Prin anexarea Crimeii, Federaţia Rusă şi-a întărit prezenţa militară în regiunea Mării Negre şi acesta este un motiv serios de îngrijorare pentru Uniunea Europeană, a subliniat şeful misiunii UE în Ucraina.

Ca răspuns la acţiunile Rusiei, ţările aliate NATO intenţionează să-şi întărească forţele în zona Mării Negre, scrie agenţia ucraineană de presă.
 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Rusia amenintare Marea Neagrã Kiev
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati