Antena 3 CNN Externe Anunț șoc făcut de guvernul spaniol: A ordonat ambasadorului Coreei de Nord să părăsească Madridul

Anunț șoc făcut de guvernul spaniol: A ordonat ambasadorului Coreei de Nord să părăsească Madridul

Anunț șoc făcut de guvernul spaniol: A ordonat ambasadorului Coreei de Nord să părăsească Madridul
Sursa foto: FOTO: Pixabay
18 Sep 2017   •   23:59

Spania i-a ordonat luni ambasadorului Coreei de Nord să părăsească Madridul înainte de 30 septembrie, declarându-l "persona non grata", ca reacție la testele nucleare și lansările de rachete efectuate de Phenian, transmite AFP.

"Astăzi (luni), ambasadorul RPDC ((Republica Populară Democrată Coreeană) a fost convocat, i-a fost comunicat că este persona non grata. El va trebui să-și încheie activitatea înainte de 30 septembrie", a anunțat ministerul spaniol al Afacerilor Externe, pe Twitter.

Totodată, șeful diplomației spaniole, Alfonso Dastis, care se află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, a confirmat, citat de EFE, că reprezentantul diplomatic al Phenianului, Kim Hyok Chol, a fost informat despre decizia Madridului, care este legată de testele nucleare și balistice realizate de Coreea de Nord.

Conform ministrului, guvernul spaniol a ajuns la concluzia că măsura este necesară deoarece aceste programe "sunt o serioasă amenințare pentru pacea și securitatea internațională".

Dastis a subliniat că decizia a fost luată după ce ambasadorul și autoritățile de la Phenian au fost avertizate în mod repetat.

Guvernul spaniol a reacționat la testele balistice ale nord-coreenilor și pe 31 august, când ambasadorul Coreei de Nord la Madrid a fost convocat și i s-a comunicat decizia de reducere, de la trei la doi, a numărului personalului diplomatic din respectiva reprezentanță.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Guvernul Madrid
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close