Antena 3 CNN Externe Anunţul care a ÎNGHEŢAT Planeta. Nicio ŢARĂ din lume nu va scăpa din această catastrofă

Anunţul care a ÎNGHEŢAT Planeta. Nicio ŢARĂ din lume nu va scăpa din această catastrofă

Anunţul care a ÎNGHEŢAT Planeta. Nicio ŢARĂ din lume nu va scăpa din această catastrofă
de O.P.    |    04 Oct 2013   •   09:36
Intrarea Statelor Unite în incapacitate de plată, în urma unui eventual eşec de a creşte plafonul de îndatorare a ţării, ar putea atinge proporţii catastrofale şi ar putea genera o criză financiară şi recesiune care să amintească de 2008 sau chiar mai rău, a avertizat, joi, Trezoreria SUA.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SUA

Impasul privind limita de împrumut a statului federal, în prezent de 16.700 de miliarde de dolari, ar cauza blocarea pieţelor monetare, prăbuşirea dolarului şi creşterea puternică a dobânzilor, se arată într-un raport al Trezoreriei, citat de Mediafax.

"Aşa cum am văzut şi în urmă cu doi ani, incertitudinea privind plata completă şi la timp a facturilor de către SUA afectează economia. Amânarea până în ultimul moment a creşterii plafonului de îndatorare este exact ce nu are nevoie economia americană - o rană autoprovocată, care face rău familiilor şi afacerilor", a afirmat secretarul Trezoreriei, Jacob Lew.

VIZIUNEA ŞI POZIŢIA LUI OBAMA

Ca reacţie, preşedintele american Barack Obama a declarat joi că există o singură soluţie pentru deblocarea activităţii instituţiilor federale, aceea ca liderul Camerei Reprezentanţilor, republicanul John Boehner, să permită congresmenilor săi să voteze necondiţionat proiectul de finanţare a guvernului.

"Votaţi, opriţi această farsă şi puneţi capăt imediat acestui blocaj", a spus Obama, aflat la sediul unei companii de construcţii de lângă Washington.

OBAMA RĂMÂNE PE BARICADE


Mai mult, printr-un comunicat eliberat de Casa Albă se anunţă că vizita preşedintelui din Asia va fi anulată:

"Dată fiind paralizia (parţială) a statului federal, călătoria preşedintelui Obama în Indonezia şi Brunei a fost anulată. Preşedintele a luat această decizie având în vedere dificultatea de a organiza o astfel de deplasare" într-o astfel de perioadă, a precizat administraţia americană într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, secretarul de Stat John Kerry va conduce delegaţiile americane din Indonezia şi Brunei, unde vor avea loc Forumul Cooperării Asia-Pacific, începând de luni, apoi summitul ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) şi cel al Asiei de Est, începând de miercuri.

Obama îşi scurtase deja turneul pe care intenţiona să îl efectueze în regiune, anulând etapele prevăzute iniţial în Malaysia şi Filipine, tot din cauza crizei bugetare.

 

×
Subiecte în articol: incapacitate de plata recesiune
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close